📌📌📌 Pachet Produse Aronia fara zahar - 130 lei, pentru o luna de tratament: 2 sticle Tinctura de Aronia - 250 ml si o sticla de Otet de Aronia Bio - 500 ml

Pachet Produse din Aronia fara zahar - 130 lei, pentru o luna de tratament: 2 sticle Tinctura de Aronia - 250 ml si o sticla de Otet de Aronia Bio - 500 ml

Tratamentul trebuie luat minim 3 luni pentru a incepe sa se observe efectele benefice, dar pentru o cura completa, recomandarea noastra este 6 luni.

Remediu preventiv și acut pentru:

• Cancer

• Afecțiuni cardiovasculare

• Diabet

• Inflamații

📌 Ajută la prevenirea inflamațiilor

📌 Modelează sistemul imunitar

📌 Detoxifică

📌 Protejează celulele

Mod de utilizare Tinctura de Aronia şi doza zilnică recomandată: Adulți și adolescenți (minim 16 ani) câte o lingură, de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Otetul de Aronia se poate utiliza ca tratament sau pentru asezonarea salatelor, dandu-le un gust si o savoare deosebita!

📌Analiza și certificarea calității fructelor și produselor din Aronia Bio produse manual: tinctură, oțet, dulceata, sirop si concentrat din aronia bio a fost realizată de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București.
📌Produsele se remarcă prin calitatea senzorială, valoarea nutrițională și capacitatea antioxidantă, fiind benefice într-o dietă sănătoasă, care să asigure starea de bine a organismului!
📌Toate proprietățile fructelor de Aronia Bio se regăsesc în produsele noastre!

Atenționări: 

La persoanele cu sensibilitate gastrică, se recomandă administrarea produselor după masă. 

📌Cerdacul cu Aronia – Plantatie Aronia Bio – jud. Gorj
Pentru informatii suplimentare puteti vizita site-ul:

www.cerdaculcuaronia.com

Produse din Aronia Bio: Tinctura, Otet, Dulceata, Sirop, Concentrat

și să urmăriți paginile de facebook:

- Cerdacul cu Aronia link:https://www.facebook.com/plantatiearonia

- Plantatie Aronia link:https://www.facebook.com/fructearonia

- Produse Aronia Craiova link:https://www.facebook.com/produsecerdaculcuaronia


📌📌📌 Pachet cadou Produse Aronia Ceremony, Cerdacul cu Aronia, 1 Sirop de Aronia, 1000 ml + 1 Dulceata de Aronia fara conservanti, 350 g + 1 Concentrat de Aronia, 500 ml - Cadoul ideal pentru cineva drag! - 160 lei

Pachet Produse din Aronia naturale 100%, fara aditivi si conservanti,📌produse bogate in polifenoli si alte substante active cu influenta benefica asupra starii de bine a organismului, pline de vitamine si minerale, realizate dupa retete traditionale de pregatire a fructelor de padure, retete vechi, care si-au dovedit eficienta si pastrarea calitatii produselor fara conservanti.

Tratamentele naturiste trebuie luate minim 3 luni pentru a incepe sa se observe efectele benefice, dar pentru o cura completa, recomandarea noastra este 6 luni.

📌Analiza și certificarea calității fructelor și produselor din Aronia Bio produse manual: tinctură, oțet, dulceata, sirop si concentrat din aronia bio a fost realizată de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București.
📌Produsele se remarcă prin calitatea senzorială, valoarea nutrițională și capacitatea antioxidantă, fiind benefice într-o dietă sănătoasă, care să asigure starea de bine a organismului!
📌Toate proprietățile fructelor de Aronia Bio se regăsesc în produsele noastre!
📌Cerdacul cu Aronia – Plantatie Aronia Bio – jud. Gorj
Pentru informatii suplimentare puteti vizita site-ul:

www.cerdaculcuaronia.com

Produse din Aronia Bio: Tinctura, Otet, Dulceata, Sirop, Concentrat

și să urmăriți paginile de facebook:

- Cerdacul cu Aronia link: https://www.facebook.com/plantatiearonia

- Plantatie Aronia link: https://www.facebook.com/fructearonia

- Produse Aronia Craiova link: https://www.facebook.com/produsecerdaculcuaronia

Pachet cadou Produse Aronia Ceremony, Cerdacul cu Aronia contine:
- 1 sticla de Sirop de Aronia -1000 ml,
- 1 borcan de Dulceata de Aronia fara conservanti - 350 g,
- 1 sticla de Concentrat de Aronia -500 ml.
produse 100% naturale, marca Cerdacul cu Aronia, bogate in polifenoli si puternic antioxidante, obtinute din fructe aronia bio.
Fructele de Aronia sunt culese din plantatia noastra ecologica de aronia, necertificata. Cand folosesti fructe proaspat culese, proprietatile fructului sunt la cote maxime si asta se reflecta in calitatea produsului.
Pachet Produse Aronia, produse bogate in polifenoli si alte substante active, cu influenta benefica asupra starii de bine a organismului, pastrand toate proprietatile si beneficile fructului Aronia - fruct medicament, pline de vitamine si minerale, realizate dupa retete traditionale de pregatire a fructelor de padure, retete vechi, care si-au dovedit eficienta si pastrarea calitatii produselor fara conservanti.
1. Sirop de Aronia este un produs alimentar, marca Cerdacul cu Aronia, produs obtinut din fructe de Aronia melanocarpa min (60%) proaspat culese din Plantatia de Aronia bio necertificata, zahar, suc de lamaie sau acid citric. Cand folosesti fructe proaspat culese, proprietatile fructului sunt la cote maxime si asta se reflecta in calitatea produsului.
Produs bogat in polifenoli si alte substante active cu influenta benefica asupra starii de bine a organismului, plin de vitamine si minerale, realizat dupa reteta traditionala de producerea siropurilor din fructe de padure si plante medicinale, retete vechi, care si-au dovedit eficienta si pastrarea calitatii produselor fara conservanti.
Siropul de Aronia cu zahar invertit - alternativa sanatoasa a zaharului alb, fara conservanti, facut dupa retete traditionale de pregatire a siropurilor din fructe de padure, este recomandat in limitarea actiunii negative a stresului oxidativ si limitarea proceselor de deteriorarea materialului genetic de catre radicalii liberi. Aceste proprietati se datoreaza continutului mare de antioxidanti (polifenoli, bioflavonoizi, vitamina C, vitamina E) ce contribuie la limitarea nivelelor hormonilor de stres. Acest produs are si o actiune geriatrica, protejand celulele in procesul de imbatranire.
Fructele de Aronia sunt utile si pentru vitaminizarea si remineralizarea organismului, siropul obtinut din acestea fiind un excelent tonic general. Acesta contribuie la: sporirea vitalitatii, stimularea procesului de regenerare a musculaturii si a sistemului osos. Prin continutul in vitamina K, siropul ajuta la reglarea functiilor hepatice si biliare si la normalizarea tensiunii arteriale.
Antocianii ce se afla in cantitati insemnate in fructele de Aronia, reduc permeabilitatea si fragilitatea capilara, sustinand elasticitatea vaselor sangvine, si normalizeaza nivelul colesterolului seric contribuind la buna functionare a sistemului cardiovascular.
- Ingrediente: fructe de Aronia melanocarpa min (60%), zahar, suc de lamaie sau acid acitric
- Volum net: 1000 ml
- Continutul in glucide (63,5%), lipide (0,17%), proteine (˂0,1%), fibre totale (2,85%) la 100 g produs
- Valoarea energetica a produsului: 256 kcal/100 g si 1086 kJ/100g
Mod de utilizare:
- Copii cu varsta mai mare de 6 ani - se recomanda consumul de 1 lingura dizolvata in 100 ml apa sau dupa gust, de doua ori pe zi, cu jumatate de ora inainte masa;
- Adulti si adolescenti (minim 16 ani) - se recomanda consumul a 2 linguri dizolvate in 200 ml apa sau dupa gust, de doua ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa.
A se agita inainte de folosire.
2. Dulceata din Aronia este un produs 100% natural marca Cerdacul cu Aronia, care contine fructe aronia bio culese din plantatia noastra ecologica, necertificata, zeama de lamaie si zahar, realizat dupa o reteta traditionala privind prelucrarea fructelor de padure.
Produsul este bogat in polifenoli si alte substante active cu influenta benefica asupra starii de bine a organismului, pastrand toate proprietatile si beneficile fructului de Aronia - fruct medicament.
Ingrediente: fructe de Aronia melanocarpa min.50%, zahar, suc de lamaie, Masa neta: 350 gr.
Mod de utilizare:

- Copii cu varsta mai mare de 6 ani - se recomanda consumul de 10 g de doua ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa;

- Adulti si adolescenti (minim 16 ani) - se recomanda consumul de 25 g de doua ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa.
Atentionari: Nu se recomanda administrarea copiilor sub 6 ani si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
3. Concentrat de Aronia este un produs alimentar, marca Cerdacul cu Aronia, produs 100% natural, fiind o solutie alcoolica obtinuta prin prepararea la rece din fructe aronia minim 50%, zahar si acool natural de fructe. Prin macerarea in timp indelugat a fructului aronia in alcoolul natural de fructe, Concentratul de Aronia pastreaza toate proprietatile fructului medicament Aronia.
Produs bogat in polifenoli si alte substante active cu influenta benefica asupra starii de bine a organismului, un produs plin de savoare si un gust rafinat, cu o aroma speciala si foarte sanatos. Concentratul de Aronia este un produs puternic antioxidant, ale carui proprietati trec rapid in sange, deoarece organismul incepe sa metabolizeze alcoolul imediat, incepand din gura si continuand in sistemul digestiv.
Pe masura ce intra in stomac si in intestinul subtire, o parte din Concentratul de Aronia este absorbit in sange si transportat de sange in tot corpul.
Astfel proprietatile fructului de Aronia Bio - fructe medicament, trec rapid in sange si sunt trasportate de sange in tot corpul!
Ingrediente: fructe de Aronia melanocarpa min.50%, zahar, alcool natural din fructe
(Conc. alcoolica 19%, v/v)
Volum net: 500 ml
Continutul in glucide (33,39%), din care zaharuri (23,63%), lipide (0,1%), proteine (0,06%), substanta uscata (33,39 grd. Ref.), aciditate exprimata in acid citric (0,4%), polifenoli (190,66 mg GAE/100 gr), capacitate antioxidanta 148,40 mg Trolox/100 gr, extract sec (31,77 g/mL)
Valoarea energetica a produsului: 135 kcal/100 mL si 572 kJ/100 mL
Mod de utilizare si doza zilnica recomandata: Adulti si adolescenti (minim 16 ani) cate o lingura, de doua ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de masa, sau o doza unica, dar nu mai mult de 50 ml pe zi, deoarece este un produs puternic antioxidant.
Tratamentul cu produse naturiste trebuie luat minim 3 luni pentru a incepe sa se observe efectele benefice, dar pentru o cura completa, recomandarea noastra este 6 luni.
Atentionari: Concentratul de Aronia nu se recomanda in administrarea copiilor si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Analiza si certificarea calitatii fructelor si a produselor din Aronia Bio: tinctura, otet, dulceata, sirop, concentrat a fost realizata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti.
Produsele au fost testate in cadrul Laboratoarelor din IBA Bucuresti si se remarca prin calitatea senzoriala, valoarea nutritionala si capacitatea antioxidanta, fiind benefice intr-o dieta sanatoasa.
Produsele sunt benefice într-o dietă sănătoasă, care să asigure starea de bine a organismului.
Toate proprietățile fructelor de Aronia Bio se regăsesc în produsele noastre!
Produsele sunt interzise diabeticilor, deoarece contine zahar.


📌📌📌 NOU !!! -  CONCENTRAT DE ARONIA

Produs bogat în 📌polifenoli și alte substanțe active cu influență benefică asupra stării de bine a organismului, un produs 📌plin de savoare și un gust rafinat, cu 📌o aroma speciala si foarte sanatos. Concentratul de Aronia este un produs 📌puternic antioxidant, ale carui proprietati trec rapid in sange, deoarece organismul începe să metabolizeze alcoolul imediat, începând din gură și continuând în sistemul digestiv.


Pe măsură ce intră în stomac și în intestinul subțire, o parte din Concentratul de Aronia este absorbit în sânge și transportat de sânge în tot corpul. 


Astfel proprietatile fructului de Aronia Bio - fructe medicament, trec rapid in sange si sunt trasportate de sange in tot corpul!

 

📌Ingrediente: fructe de Aronia melanocarpa min.50%, zahăr, alcool natural din fructe

(Conc. alcoolică 19%, v/v)

📌Volum net: 500 ml

Conţinutul în glucide (33,39%), din care zaharuri (23,63%), lipide (0,1%), proteine (0,06%), substanță uscată (33,39 grd. Ref.), aciditate exprimată in acid citric (0,4%), 📌polifenoli (190,66 mg GAE/100 gr), 📌capacitate antioxidantă 148,40 mg Trolox/100 gr, extract sec (31,77 g/mL)

 

📌Valoarea energetică a produsului: 135 kcal/100 mL și 572 kJ/100 mL

 

Mod de utilizare şi doza zilnică recomandată: Adulți și adolescenți (minim 16 ani) câte o lingură, de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

📌Atunci cand nu se poate consuma alcool ziua, se poate luoa o doza unica, de doua linguri de Concentrat de Aronia, cu minim o jumatate de ora inainte de masa. Se pune in pahar, se clateste bine gura cu Concentrat de Aronia, pentru o dezinfectare a gurii si gatului, beneficiind astfel de proprietatile antiinflamatoare si antiseptice ale produsului, apoi se inghitite cu inghitituri mici.

📌Atunci cand Concentratul de Aronia este tinut la rece, devine mai savuros si incanta papilele gustative.

📌Concentrat de Aronia - un produs gustos si sanatos!

 

Atenționări: Nu se recomandă administrarea copiilor şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

La persoanele cu sensibilitate gastrică, se recomandă administrarea produsului după masă. Produsul este interzis diabeticilor, deoarece conține zahăr.

📌📌📌Detoxifierea de primavara cu OȚET DE ARONIA BIO pentru renasterea si regenerarea intregului organism, implicit cresterea sistemului imunitar

*****Primavara este recomandat sa facem o detoxifiere a organismului. Asa cum natura renaste si se regenereaza primavara, asa si 📌corpul uman are capacitatea de a renaste si de a se regenera.


***** Pe durata sezonului rece, datorita alimentatiei sarace in legume si fructe proaspete se acumuleaza in organism mai multe toxine decat in restul anului, astfel incat o detoxifiere este necesara pentru a ne revitaliza si a fi plini de energie.


*****Urmand o cura cu Oțet de Aronia bio se realizeaza o detoxifiere naturala si o intarire a sistemului imunitar, simplu, comod, gustos si chiar delicios.


*****Mod de utilizare:

*****Pentru cei cu diabet: Adulți și adolescenți (minimum 16 ani) o lingură de oțet diluată in 150 ml de apă sau ceai de plante, dimineata, fiind recomandat de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masa.

*****Pentru cei care nu au probleme cu glicemia, pentru o detoxifiere si mai puternica si cresterea sistemului imunitar vă recomandăm 📌1-2 linguri de Oțet de Aronia cu o ligurita de miere (sau dupa gust) dizolvate în 150 ml apă. Această băutură o veți bea cu înghițituri mici și apoi nu mancați nimic timp de minim 30 minute.


*****Aceasta limonadă gustoasă vă ajută să vă 📌protejați ficatul și să faceți o 📌detoxifiere naturală, dar nu în ultimul rând are și un efect 📌antibacterian, antiviral, antiinflamator și anticoagulant ducand la atenuarea imediata a durerilor de gât.

Din cele mai vechi timpuri oțetul natural din fructe, a fost cunoscut ca o 📌sursă de sănătate și longevitate.


*****Se cunoaste eficiența oțetului din fructe cu miere pentru tratamentul diverselor boli încă din cele mai vechi timpuri, iar Hipocrate care este considerat „părintele medicinei” îl recomandă în loc de medicamente în tratamente generalizate.


*****Se cunoaște că oțetul natural din fructe 📌întărește sistemul imunitar, fiind folosit din antichitate ca tonic pentru sănătate, având proprietăți 📌antibacteriene, antivirale, antiseptice şi antifungice.


*****Oțetul de Aronia bio este un produs 100% natural 📌bogat în polifenoli și puternic antioxidant, obținut prin prepararea la rece din fructe aronia bio, culese din plantația noastră ecologică de aronia.


*****Produsul conține 📌enzime, minerale, vitamine și alte substanțe active, facilitând curățarea și 📌detoxifierea organismului, având o influență benefică asupra stării de bine a organismului, echilibrând sistemul nervos, fiind un tonic fără egal care regenerează şi stimulează toate funcţiile organismului, păstrând toate proprietățile și beneficile fructului de aronia.


*****Oțetul natural din fructe Aronia bio este un 📌oțet terapeutic, distruge ciupercile și bacteriile, fiind unul dintre cel mai mare inamic al infecțiilor.


*****Proprietăți Otet de Aronia:

📌 bun detoxifiant, inhiba acumularea de lipide în ficat, scade colesterolul și glicemia, stimuleaza digestia și metabolismul, întărește imunitatea și intârzie apariția semnelor batrâneții;


📌 are un puternic efect antioxidant și reinoiește hematiile, fiind ideal in cazul persoanelor care nu asimileaza fierul;


📌 are efect antiinflamator ajutând persoanele reumatice.


*****Oțetul de Aronia Bio se poate utiliza la prepararea salatelor, în combinația ideală o parte oțet de aronia, o parte ulei de calitate si o lingură de miere, la care adaugam sare dupa gust, salata căpătând un gust savuros. Daca va place picant, puteti toca si putin ardei iute. Veti obtine o salata deliciosa!


*****Analiza si certificarea calității fructelor și a produselor din Aronia Bio: tinctură, oțet și dulceață, a fost realizată în urma unui parteneriat cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București, in cadrul unui proiect pe fonduri europene.


*****Produsele au fost testate în cadrul Laboratoarelor din IBA București si se remarcă prin calitatea senzorială, valoarea nutrițională și capacitatea antioxidantă, fiind benefice într-o dietă sănătoasă.


*****In urma analizelor de laborator a produselor noastre, s-a realizat un 📌studiu de cercetare de către echipa de cercetători care a participat la implementarea proiectului.


Cerdacul cu Aronia - Plantatie Aronia Bio:

www.cerdaculcuaronia.com

Pentru informatii suplimentare puteti vizita site-ul:

www.cerdaculcuaronia.com

și să urmăriți paginile de facebook:

- Cerdacul cu Aronia link: https://www.facebook.com/plantatiearonia

- Plantatie Aronia link: https://www.facebook.com/fructearonia

- Produse Aronia Craiova link: https://www.facebook.com/produsecerdaculcuaronia

#cerdaculcuaronia

#otetdearonia

O zi frumoasa va dorim si multa sanatate!

📌📌📌 Beneficii Sirop de Aronia

📌📌📌Produs bogat in polifenoli si alte substante active cu influenta benefica asupra starii de bine a organismului, plin de vitamine si minerale, realizat dupa reteta traditionala de producerea siropurilor din fructe de padure si plante medicinale, retete vechi, care si-au dovedit eficienta si pastrarea calitatii produselor fara conservanti.


📌📌📌Siropul de Aronia cu zahar invertit- alternativa sanatoasa a zaharului alb, fara conservanti, facut dupa retete traditionale de pregatire a siropurilor din fructe de padure, este recomandat in limitarea actiunii negative a stresului oxidativ si limitarea proceselor de deteriorarea materialului genetic de catre radicalii liberi. Aceste proprietati se datoreaza continutului mare de antioxidanti (polifenoli, bioflavonoizi, vitamina C, vitamina E) ce contribuie la limitarea nivelelor hormonilor de stres. Acest produs are si o actiune geriatrica, protejand celulele in procesul de imbatranire.


📌📌📌Fructele de Aronia sunt utile si pentru vitaminizarea si remineralizarea organismului, siropul obtinut din acestea fiind un excelent tonic general. Acesta contribuie la: sporirea vitalitatii, stimularea procesului de regenerare a musculaturii si a sistemului osos. Prin continutul in vitamina K, siropul ajuta la reglarea functiilor hepatice si biliare si la normalizarea tensiunii arteriale.


📌📌📌Antocianii ce se afla in cantitati insemnate in fructele de Aronia, reduc permeabilitatea si fragilitatea capilara, sustinand elasticitatea vaselor sangvine, si normalizeaza nivelul colesterolului seric contribuind la buna functionare a sistemului cardiovascular.


📌📌📌Mod de utilizare:

Copii cu vârstă mai mare de 6 ani - se recomandă consumul de 1 lingură dizolvată în 100 ml apă sau după gust, de două ori pe zi, cu jumatate de oră inainte masă;


Adulți și adolescenți (minim 16 ani) - se recomandă consumul a 2 linguri dizolvate în 200 ml apă sau după gust, de doua ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.


A se agita inainte de folosire


Atenționări: Nu se recomandă administrarea copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Produsul este interzis diabeticilor, deoarece conține zahăr.


📌📌📌Pentru adulti: doza medie 3-4 linguri pe zi, iar doza maxima 6 linguri pe zi, dizolvate in apa minerala, in cure de lunga durata. Pentru copiii cu varsta mai mare de 6 ani, cantitatea de Sirop de Aronia folosita se injumatateste.


Atunci cand dizolvam 2 linguri de Sirop de Aronia in 200 ml de apa, sau dupa gust, atunci cand dorim un suc mai concentrat, obtinem un suc delicios. Putem folosi apa plata sau apa minerala.


📌📌📌Conditii de pastrare: a se pastra la loc uscat, racoros, ferit de lumina directa a soarelui si de inghet. Dupa deschidere, se pastreaza in frigider, dar nu mai mult de 21 de zile.

Precautii: A nu se depasi doza zilnica recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la insemana copiilor mici. Produsul este un superaliment, fiind un supliment alimentar care nu trebuie sa inlocuiasca o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos.


📌📌📌Pentru a face fata zilelor calduroase de vara si a primi un plus de energie, va recomand un pahar de apa minerala in care sa puneti 2 linguri de Sirop de Aronia, un sirop nutritiv, bogat in vitamine si minerale, facut dupa reteta traditionala, la foc mic, pastrand astfel proprietatile fructului medicament Aronia.


📌📌📌Analiza și certificarea calității fructelor și produselor din Aronia Bio produse manual: tinctură, oțet, dulceata si sirop din aronia bio a fost realizată de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București.


📌📌📌Produsele se remarcă prin calitatea senzorială, valoarea nutrițională și capacitatea antioxidantă, fiind benefice într-o dietă sănătoasă, care să asigure starea de bine a organismului!


📌📌📌Toate proprietățile fructelor de Aronia Bio se regăsesc în produsele noastre!


📌📌📌Cerdacul cu Aronia – Plantatie Aronia Bio – jud. Gorj


Pentru informatii suplimentare puteti vizita site-ul:

www.cerdaculcuaronia.com

și să urmăriți paginile de facebook:

- Cerdacul cu Aronia link: https://www.facebook.com/plantatiearonia

- Plantatie Aronia link: https://www.facebook.com/fructearonia

- Produse Aronia Craiova link: https://www.facebook.com/produsecerdaculcuaronia

#cerdaculcuaronia

#siropdearonia

📌📌📌Recomandat de doctor! Sănătate și vitalitate cu ARONIA!

📌Remediu preventiv și acut pentru:

• Cancer

• Afecțiuni cardiovasculare

• Diabet

• Inflamații

📌Ajută la prevenirea inflamațiilor

📌Modelează sistemul imunitar

📌Detoxifică

📌Protejează celulele

📌📌📌De ce Aronia?

📌Știm cu toții cât de important este sistemul imunitar pentru o viață sănătoasă și puternică până la o vârstă înaintată. Societatea noastră modernă pune o imensă presiune pe sistemul nostru imunitar și din acest motiv este foarte important să oferim corpului nostru tot ce e mai bun din ce-i mai bun.

📌În fostele state ale Uniunii Sovietice în mod deosebit, atât proprietățile preventive cât și cele de vindecare ale fructelor de Aronia au fost dovedite în peste 100 de studii.

📌📌📌Iată aici câteva exemple:

📌Cancer de aproximativ 5 ori mai multe celule tumorale distruse datorită Aroniei, de exemplu în cancer la sân, tumori cerebrale, cancer la intestine sau leucemie

📌Tensiune arterială reglează tensiunea arterială datorită faptului că vasele de sânge devin mai elastice și reduce rigidizarea arterelor deoarece contracarează consolidarea plachetelor sanguine

📌Diabet tip 2 îmbunătățește metabolismul glucozei și reglează nivelul de zahăr din sânge, reduce rezistența la insulină

📌Colesterol este redus datorită îmbunătățirii transferului de colesterol LDL

📌Agent antiinfamator natural (100 mg de aronia sunt comparabile cu 100 mg Prednison)

📌Subțiază sângele previn activitatea amidolitică a trombinei și plasminului; protejează fibrinogenul, reduc potențialul general de formare a cheagurilor de sânge

📌Susțin eliminarea metalelor (plumb, aluminiu, cadmiu)

📌Protejează împotriva mutațiilor celulare, iar eliberarea radicalilor de superoxid fiind semnificativ redusă

📌După cum se poate vedea mai sus, fructele de Aronia sunt un adevărat complex pentru starea de bine. Pe lângă aceasta, o dietă naturală și variată este de asemenea importantă pentru menținerea unei bune sănătăți.

📌Pentru mai multe studii științifice privind efectele vindecătoare ale fructelor de Aronia, vizitați site-ul nostru www.cerdaculcuaronia.com

📌📌📌Substanțele valoroase din Aronia

📌Fructele de pădure au fost apreciate ca alimente de înaltă calitate deja de mii de ani.

📌Fie că vorbim despre afine, zmeură sau căpșuni, în ciuda dimensiunilor mici, sunt o excelentă sursă de numeroase substanțe vitale. Furnizează numeroase vitamine, minerale și importante substanțe vegetale, sunt sărace în fructoză și bogate în fibre.

📌📌📌Substanțele active unice din fructele de Aronia:

• Ajută la prevenirea inflamațiilor

• Modelează sistemul imunitar

• Sunt antibacteriale

• Sunt anticarcinogenice (previn dezvoltarea cancerului)

• Sunt antimutagene (previn mutațiile)

• Detoxifică…. și toate acestea fără efecte secundare!

📌📌📌Agenții de protecție din fructele de Aronia

📌Fructele de Aronia, prin conținutul ridicat de polifenoli, protejează organismul împotriva așa numiților radicali liberi. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, în organism sunt eliberați tot mai mulți radicali liberi, ceea ce poate accelera procesul de îmbătrânire.

📌Ce sunt radicalii liberi?

• Molecule care apar în mod natural în procesul de respirație a celulei.

• Prea mulți radicali liberi afectează celulele.

📌Consecințele radicalilor liberi:

• Stres oxidativ – datorită prea multor radicali liberi și insuficienților radicali ”neutralizanți” (antioxidanți)

• Îmbătrânire celulară prematură

• Dezvoltarea a numeroase afecțiuni, ca de exemplu cancer sau afecțiuni ale nervilor sau încheieturilor.

📌Stresul oxidativ apare în organism deoarece suntem expuși la tot mai mulți radicali liberi din cauza obiceiurilor alimentare actuale și stilului de viață foarte ocupat (alimentație nesănătoasă, prea mult stres) și, în același timp, datorită consumului insuficient de antioxidanți (din fructe și legume). Stresul ovidativ ne reduce de asemenea performanțele.

📌Doar antioxidanții ce se găsesc în cantități atât de mari în fructele de Aronia au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi oferind astfel protecție ideală organismului.

📌📌📌Fructele de Aronia sunt atât de sănătoase!

📌Fructele de Aronia conțin numeroși pigmenți vegetali din grupul polifenolilor, ceea ce dă sucului culoarea roșu închis.

📌Polifenolii au efect antioxidant și ajută la menținerea echilibrului între radicalii liberi și antioxidanți. Grație lor, ne simțim mai capabili, ceea ce 📌reface capacitatea de regenerare a organismului care, în schimb, va ajuta la prevenirea îmbolnăvirilor pe termen scurt și lung.

📌📌📌Dar asta nu e tot, substanțele active unice din fructele de Aronia de asemenea:

📌Ajută la prevenirea inflamațiilor

📌Modelează sistemul imunitar

📌Sunt antibacteriale

📌Sunt anticarcinogenice (previn dezvoltarea cancerului)

📌Sunt antimutagene (previn mutațiile)

📌Detoxifică…. și toate acestea fără efecte secundare!

Beneficiile fructelor de aronia pentru sănătate

1. Stimulează digestia și remediază problemele de natură digestivă – fiind📌bogate în fibre dietetice, fructele de aronia asigură o bună digestie, combatând constipația, diareea, balonarea și alte probleme digestive. Compușii organici din aronia protejează intestinele de bacterii, 📌întărind sistemul imunitar.

2. Au un puternic efect antioxidant – începând cu quercetină și catehină, și până la luteină si zeaxantina ori caroten, fructele de aronia sunt 📌bogate în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din sânge, piele, de la nivelul țesuturilor și organelor, prevenind mutațiile ce pot apărea la nivel celular. De asemenea, o acumulare de radicali liberi poate duce la apariția stresului oxidativ, care poate determina anumite boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. Fructele de aronia reprezintă și 📌o sursă excelentă de polifenoli, un grup de antioxidanți extrem de benefici pentru sănătate, dar și pentru o piele frumoasă și un păr strălucitor.

3. Întăresc sistemul imunitar – pe lângă antioxidanții importanți menționați mai sus, aronia conține și vitamina C din belsug, care stimulează activitatea celulelor albe și ajută și la sinteza colagenului. 📌Colagenul este responsabil pentru repararea țesuturilor, a organelor, a vaselor de sânge și a celulelor.

4. Pot preveni cancerul – mai multe cercetări sugerează că există o legătură între 📌consumul de aronia și reducerea riscului de cancer la colon. Fructele de aronia pot ajuta persoanele aflate în categoriile de risc crescut de cancer la colon să prevină această afecțiune.

5. Scad riscul de afecțiuni cognitive – unul dintre efectele pe care îl au radicalii liberi asupra organismului constă 📌în distrugerea legăturilor neuronale din creier, fapt ce duce la reducerea capacităților cognitive. Antocianinele din fructele de aronia 📌cresc activitatea neuronală, întăresc legăturile neuronale și reduc stresul oxidativ la nivelul creierului, ceea ce înseamnă ca se 📌reduce și riscul de boala Alzheimer, demență și alte afecțiuni similar, ce vin odată cu înaintarea în vârstă.

6. Îmbunătățesc vederea – carotenul din aronia reduce stresul oxidativ și la nivelul ochilor, prevenind 📌degenerescența maculară și dezvoltarea unor afecțiuni oculare precum cataracta.

7. Reglează tensiunea arterială – conținutul ridicat de potasiu din aceste fructe are 📌efecte benefice asupra sănătății inimii, potasiul având efect vasodilatator. Prin relaxarea vaselor de sânge, tensiunea arterială scade, fluxul sanguin crește, iar șansele de infarct sunt, astfel, reduse.

8. Au efect antibacterian – mai multe studii recente sugerează faptul că fructele de aronia au un impact direct asupra răcelii și a infecțiilor bacteriene de la nivelul căilor respiratorii. Așadar, aceste fructe pot fi consumate 📌pentru combaterea gripei și răcelii, dar și în scop preventiv.

9. Sunt benefice pentru diabetici – fibrele dietetice din fructele de aronia ajută la menținerea echilibrată a nivelului de zahăr din sânge, prevenind 📌creșterile sau scăderile bruște de glicemie, care pot fi foarte periculoase în cazul celor suferinzi de diabet.

📌Cum poți integra fructele de aronia în dieta ta?

Fructele Aronia au gust astringent, așadar este posibil să nu îți placă să le consumi în stare proaspătă.

În acest sens, iată câteva metode prin care poți integra fructele de aronia în regimul tău alimentar:

- Sub formă de 📌smoothie, în combinație cu alte fructe, precum banana, mere, kivi, ananas sau căpșuni. Va recomand sa folositi 📌aronia in combinatie cu un fruct la alegere, apa si miere si puteti schimba la cateva zile fructul pe care il folositi in combinatie cu aronia, pentru a da un alt gust produsului; - Gătite, în brioșe, prăjituri, parte și plăcinte;

- Sub formă de 📌sirop care are un gust delicios;

- Sub formă de 📌dulceață, gem sau marmelada – fructele de aronia se pot amesteca și cu alte fructe, mai dulci, pentru a obține un desert delicious;

- Crude sau uscate, sub formă de gustare, în iaurt sau amestecate cu brânză de vaci proaspătă și miere;

- Sub formă de ceai, vin sau pudra de Aronia;

- Poti consuma 📌otet de aronia - nefiltrat cu o multime de beneficii pentru organism sau 📌tinctura de aronia - produse care pastreaza toate proprietatile fructului medicament Aronia;

- O tinctura este 📌un remediu care actioneaza foarte rapid, deoarece corpul nostru metabolizeaza alcoolul foarte repede. Cand iei o tinctura te poti astepta sa simti rezultate imediat, chiar intr-un interval de 10 minute, asa cum spun specialistii in fitoterapie.

📌Bibliografie: Healthline - Everything You Need to Know About Aronia Berries https://www.healthline.com/nutrition/aronia-berries#intro

📌Pentru informatii suplimentre despre fructe si produse din Aronia Bio vizitati 📌site-ul nostru www.cerdaculcuaronia.com și să urmăriți paginile de facebook:

📌Cerdacul cu Aronia link: https://www.facebook.com/plantatiearonia

📌Plantatie Aronia link: https://www.facebook.com/fructearonia

📌Produse Aronia Craiova link: https://www.facebook.com/produsecerdaculcuaronia

O zi frumoasa va dorim si multa sanatate!

Fructele de aronia – beneficii si recomandari

📌Este sezonul cand se gasesc fructe Aronia proaspete! Fructele proaspete si imediat congelate pastreaza toate proprietatile fructului Aronia!

●  Aceste fructe au un gust usor astringent, astfel ca de obicei se consuma sub forma 📌de smoothie, sirop, dulceata, gem, sucuri, tinctura, otet, vin, ceai sau pudra de aronia. Fructele de aronia pot fi consumate ca o 📌gustare sanatoasa, adaugate in cereale, budinci sau folosite in briose si alte prajituri.

● Fructele uscate pot fi folosite si pentru a prepara ceai. Ceaiul are un gust placut, acrisor, este un tonic si noi il folosim in loc de cafea.

● Este recomandat sa folositi pentru prepararea produselor fructul intreg, pentru a beneficia astfel de proprietatile intregului fruct.

● Fructele de aronia au proprietati antioxidante, antiinflamatorii, hipotensive, antiplachetare, antivirale. Pentru aceste proprietati sunt responsabili in cea mai mare parte compusii polifenolici, cum ar fi antocianine, flavonoide, procianidine si acizi fenolici.

📌Compozitie nutritiva

● Compozitia chimica a fructelor de aronia depinde de mai multi factori, inclusiv conditiile climatice, compozitia solului, maturitatea boabelor, metodele de recoltare si conditiile de depozitare. Fructele de aronia sunt bogate in antioxidanti, in special polifenoli ca flavonoidele, acizii fenolici si antocianinele. Acesti compusi ajuta la protejarea celulelor de molecule potential daunatoare numite radicali liberi.

● Fructele acestea sunt bogate in antocianine, care le confera culoarea albastru inchis pana la negru. In plus, sunt bogate in vitamine si minerale, ca vitamina C, vitaminele B1, B2 si B6, folat, tocoferol, vitamina K, potasiu, zinc, sodiu, calciu etc. Majoritatea caloriilor dintr-o portie de aronia provin din carbohidrati – zaharuri naturale si fibre.

● De asemenea, fructele contin peste 40 de compusi volatili, cel mai important fiind reprezentat de amigdalina. Aceasta este responsabila pentru mirosul de migdale amare al fructelor proaspete.

📌Beneficii pentru sanatate

● Fructele de aronia sunt o sursa excelenta de antioxidanti, in special polifenoli, cum ar fi acizii fenolici (acizi neoclorogenici si clorogenici) si flavonoide (antociane, proantocianidine si flavonoli).

Polifenolii pot oferi protectie impotriva anumitor boli, inclusiv tulburari metabolice, diabet, boli cardiovasculare si hipertensiune arteriala. Astfel, fructele acestea pot avea anumite beneficii asupra sanatatii, dupa cum arata si rezultatele unui studiu ale carui rezultate au fost publicate in The American Journal of Clinical Nutrition (2019). In cadrul studiului au fost analizate efectele fructelor de aronia asupra microbiomului intestinal si functiei vasculare. Efectele au fost date in cea mai mare parte de continutul de antioxidanti.

● Continutul de antioxidanti si tipul lor din boabele de aronia variaza in functie de soiul particular, de nivelul de coacere a fructelor, de zona si de conditiile climatice, dupa cum sugereaza si rezultatele unei cercetari ale carei rezultate au fost publicate in jurnalul Molecules (2017). De asemenea, nu se stie in ce masura sunt absorbiti polifenolii in organism atunci cand sunt consumate fructele de aronia.

📌Efecte antioxidante

● Consumul regulat de fructe, legume si alte alimente bogate in antioxidanti este adesea asociat cu imbunatatirea sanatatii generale si cu o incidenta mai scazuta a bolilor cronice. Continutul ridicat de polifenoli este responsabil pentru proprietatile antioxidante puternice ale fructelor de aronia. Aronia prezinta una dintre cele mai puternice activitati de reducere a radicalilor liberi, fata de alte fructe de padure.

● Se crede ca antioxidantii ofera protectie impotriva multor boli degenerative, cum ar fi cancerul si bolile de inima, si incetinesc imbatranirea in general. Retineti ca fructele de aronia intregi au o activitate antioxidanta mai mare decat sucul din boabe de aronia.

Boabele de aronia pot proteja celulele de deteriorare. Contin un nivel ridicat de antioxidanti ce protejeaza celulele de daunele cauzate de radicalii liberi. Acumularea de radicali liberi poate provoca stres oxidativ, care poate duce la afectiuni cronice, cum ar fi boli de inima si cancer.

📌Aronia si sanatatea inimii

● Datorita proprietatilor antioxidante, fructele de aronia pot imbunatati sanatatea inimii. Unele studii sugereaza ca substantele active din fructele de aronia pot avea un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. De asemenea, alte date sugereaza ca aronia ar putea proteja impotriva bolii coronariene – oferind un anumit grad de protectie impotriva placii care se dezvolta in interiorul arterelor.

Atat extractele de aronia, cat si cele de afine pot ajuta la relaxarea tesutului, ceea ce ar permite imbunatatirea fluxului sangvin. Acest lucru este important, deoarece multe boli cardiovasculare au ca rezultat o intarire a arterelor si capacitatea redusa a vaselor de sange de a se relaxa.

📌Fructele de aronia si infectiile urinare

● Datorita continutului de antioxidanti, fructele de aronia pot ajuta la reducerea riscului de infectii ale tractului urinar. Insa, la fel ca in cazul merisoarelor sau afinelor, efectele sunt doar de reducere a riscului de infectii urinare, nu trateaza o infectie deja prezenta.

📌Beneficii pentru sanatatea intestinala

● Fructele de aronia uscate sunt bogate in fibre. Astfel, pot imbunatati sanatatea intestinala si functia digestiva. Insa, se recomanda un consum moderat, deoarece in exces aceste fructe pot duce la disconfort gastric.

📌Aronia si imunitatea

● Fructele de aronia sunt bogate in antioxidanti, vitamine si minerale, ce pot oferi protectie impotriva racelilor si a altor probleme. Unele studii de laborator au aratat si ca aceste fructe pot avea activitate antibacteriana impotriva bacteriilor potential daunatoare precum Escherichia coli.

Fructele aronia pot reduce, de asemenea, inflamatia prin inhibarea eliberarii de substante proinflamatorii, cum ar fi factorul de necroza tumorala alfa (TNF-ɑ) si interleukina 6 (IL-6). Anumite studii de laborator si pe animale au sugerat ca aceste fructe pot avea efecte antivirale. Efectele pot fi atribuite compusilor polifenolici, precum acidul elagic si miricetina.

● De asemenea, unele studii de laborator sugereaza ca aceste fructe pot avea activitate antidiabetica. Asta deoarece pot imbunatati metabolismul glucozei. Alte cercetari sugereaza ca anumiti compusi din aronia au activitate anticancerigena prin inhibarea cresterii celulelor canceroase. Pot induce moartea programata a celulelor canceroase, insa mai sunt necesare cercetari in acest sens.

📌Efecte adverse posibile

● Fructele de aronia sunt in general sigure atunci cand sunt consumate cu moderatie. Alergiile la fructele de aronia sunt de obicei date de reactiile incrucisate intre alte tipuri de fructe de padure, inclusiv afine, mure si zmeura. Insa, nu se stie sigur daca o persoana care este alergica la aceste fructe de padure ar putea avea o reactie atunci cand este expusa la fructele de aronia.

Atat murele, cat si fructele de aronia sunt membri ai familiei Rosaceae, asa ca exista riscul ca cei care sunt alergici la mure sa aiba o reactie atunci cand consuma fructe de aronia.

● Nu exista suficiente dovezi care sa indice o doza adecvata de fructe de aronia sau suc de fructe de aronia. Efectele secundare ale consumului de fructe de aronia sau suc de fructe de aronia sunt rare, dar pot include constipatie sau diaree.

Exista riscul ca fructele de aronia sa interactioneze cu unele medicamente, inclusiv medicamente pentru diabet, medicamente care incetinesc coagularea sangelui, medicamente pentru functia ficatului etc.

De asemenea, pot fi un 📌ingredient delicios in budinci, cerealele pentru mic dejun, smoothie etc.

Puteti prepara si ceai de aronia – pentru care se folosesc fructe uscate si puteti adauga miere pentru a indulci.

📌Recomandari de consum

● Desi fructele de aronia pot fi consumate crude, ca atare, sunt astringente, astfel ca lasa senzatia de gura foarte uscata.

Pot fi adaugate in 📌briose, tarte, placinte si alte deserturi.

Sursa:

Dulceata de Aronia

📌📌📌Dulceata din aronia este un produs 100% natural, care contine fructe aronia bio culese din plantatia noastra ecologica, zeama de lamaie si zahar, realizat dupa o reteta traditionala privind prelucrarea fructelor de padure.


📌📌📌Dulceata de Aronia cu zahar invertit- alternativa sanatoasa a zaharului alb, fara conservanti, facuta dupa o reteta traditionala de pregatire a dulceturilor din fructe de padure, este recomandata in limitarea actiunii negative a stresului oxidativ si limitarea proceselor de deteriorarea materialului genetic de catre radicalii liberi. Aceste proprietati se datoreaza continutului mare de antioxidanti (polifenoli, bioflavonoizi, vitamina C, vitamina E) ce contribuie la limitarea nivelelor hormonilor de stres. Acest produs are si o actiune geriatrica, protejand celulele in procesul de imbatranire.


📌📌📌Produsul este bogat in polifenoli si alte substante active cu influenta benefica asupra starii de bine a organismului, puternic antioxidant, pastrand toate proprietatile si beneficile fructului de Aronia.
Ingrediente: fructe de Aronia melanocarpa min.50%, zahăr, suc de lămâie.


📌📌📌Mod de utilizare:


Copii cu vârsta mai mare de 6 ani - se recomandă consumul de 10 g de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă;


Adulți și adolescenți (minim 16 ani) - se recomandă consumul de 25 g de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.


📌📌📌Atenționări:

Nu se recomandă administrarea copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.


Produsul este interzis diabeticilor, deoarece conține zahăr.


📌📌📌 Dulceata de Aronia se poate utiliza cu succes la pregatirea clatitelor, fiind un dulce rapid, gustos si foarte sanatos.


📌📌📌 Un mic dejun simplu si sanatos, iubit atat de adulti, cat si de copii, constand in: un ceai cald de plante si doua felii paine prajita cu unt si dulceata de aronia, este tot ce avem nevoie pentru a avea o zi buna, in care sa fim plini de energie si sa avem o stare de bine. Iarna, este micul dejun ideal!

📌📌📌Analiza și certificarea calității fructelor și produselor din Aronia Bio produse manual: tinctură, oțet, dulceata si sirop din aronia bio a fost realizată de Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București.

📌📌📌Produsele se remarcă prin calitatea senzorială, valoarea nutrițională și capacitatea antioxidantă, fiind benefice într-o dietă sănătoasă, care să asigure starea de bine a organismului!

📌📌📌Toate proprietățile fructelor de Aronia Bio se regăsesc în produsele noastre!

Cerdacul cu Aronia – Plantatie Aronia Bio – jud. Gorj

Va invitam sa vizitati site-ul nostru www.cerdaculcuaronia.com si sa urmariti paginile de facebook:

- Cerdacul cu Aronia link: https://www.facebook.com/plantatiearonia

- Plantatie Aronia link: https://www.facebook.com/fructearonia

Detoxifierea de primavara cu OȚET DE ARONIA BIO pentru renasterea si regenerarea intregului organism

📌📌📌Primavara este recomandat sa facem o detoxifiere a organismului. Asa cum natura renaste si se regenereaza primavara, asa si 📌corpul uman are capacitatea de a renaste si de a se regenera.

📌📌📌 Pe durata sezonului rece, datorita alimentatiei sarace in legume si fructe proaspete se acumuleaza in organism mai multe toxine decat in restul anului, astfel incat o detoxifiere este necesara pentru a ne revitaliza si a fi plini de energie.

📌📌📌Urmand o cura cu Oțet de Aronia bio se realizeaza o detoxifiere naturala si o intarirea sistemului imunitar, simplu, comod, gustos si chiar delicios.

📌📌📌Mod de utilizare pentru cei cu diabet:

Adulți și adolescenți (minimum 16 ani) o lingură de oțet diluată in 150 ml de apă sau ceai de plante, dimineata, fiind recomandat de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masa.

Pentru cei care nu au probleme cu glicemia, pentru o detoxifiere si mai puternica si cresterea sistemului imunitar vă recomandăm 📌1-2 linguri de Oțet de Aronia cu o ligurita de miere (sau dupa gust) dizolvate în 150 ml apă. Această băutură o veți bea cu înghițituri mici și apoi nu mancați nimic timp de minim 30 minute.

📌📌📌Aceasta limonadă gustoasă vă ajută să vă 📌protejați ficatul și să faceți o 📌detoxifiere naturală, dar nu în ultimul rând are și un efect 📌antibacterian, antiviral, antiinflamator și anticoagulant ducand la atenuarea imediata a durerilor de gât. Din cele mai vechi timpuri oțetul natural din fructe, a fost cunoscut ca o 📌sursă de sănătate și longevitate.

📌📌📌Astfel se cunoaste eficiența oțetului din fructe cu miere pentru tratamentul diverselor boli încă din cele mai vechi timpuri, iar Hipocrate care este considerat „părintele medicinei” îl recomandă în loc de medicamente în tratamente generalizate.

📌📌📌Se cunoaște că oțetul natural din fructe 📌întărește sistemul imunitar, fiind folosit din antichitate ca tonic pentru sănătate, având proprietăți 📌antibacteriene, antivirale, antiseptice şi antifungice.

📌📌📌Oțetul de Aronia bio este un produs 100% natural 📌bogat în polifenoli și puternic antioxidant, obținut prin prepararea la rece din fructe aronia bio, culese din plantația noastră ecologică de aronia.

📌📌📌Produsul conține 📌enzime, minerale, vitamine și alte substanțe active, facilitând curățarea și 📌detoxifierea organismului, având o influență benefică asupra stării de bine a organismului, echilibrând sistemul nervos, fiind un tonic fără egal care regenerează şi stimulează toate funcţiile organismului, păstrând toate proprietățile și beneficile fructului de aronia.

📌📌📌Oțetul natural din fructe Aronia bio este un 📌oțet terapeutic, distruge ciupercile și bacteriile, fiind unul dintre cel mai mare inamic al infecțiilor.

📌📌📌Proprietăți Otet de Aronia:

📌 bun detoxifiant, inhiba acumularea de lipide în ficat, scade colesterolul și glicemia, stimuleaza digestia și metabolismul, întărește imunitatea și intârzie apariția semnelor batrâneții;

📌 are un puternic efect antioxidant și reinoiește hematiile, fiind ideal in cazul persoanelor care nu asimileaza fierul;

📌 are efect antiinflamator ajutând persoanele reumatice;

📌📌📌Oțetul de Aronia Bio se poate utiliza la prepararea salatelor, în combinația ideală o parte oțet de aronia, o parte ulei de calitate si o ligură de miere, salata căpătând un gust savuros.

📌📌📌Analiza si certificarea calității fructelor și a produselor din Aronia Bio: tinctură, oțet și dulceață, a fost realizată în urma unui parteneriat cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București, in cadrul unui proiect pe fonduri europene.

📌📌📌Produsele au fost testate în cadrul Laboratoarelor din IBA București si se remarcă prin calitatea senzorială, valoarea nutrițională și capacitatea antioxidantă, fiind benefice într-o dietă sănătoasă.

📌📌📌In urma analizelor de laborator a produselor noastre, s-a realizat un 📌studiu de cercetare de către echipa de cercetători care a participat la implementarea proiectului.

Cerdacul cu Aronia - Plantatie Aronia Bio

Pentru informatii suplimentare, va invitam sa vizitati site-ul nostru www.cerdaculcuaronia.com, contul facebook Cerdacul Cu Aronia: https://www.facebook.com/produsearonia și sa urmariti paginile de facebook:

Tinctura de aronia - proprietati antibacteriene si antifungice

📌📌📌Tinctura de aronia este un tezaur al vitaminei P.

Sub această denumire există un grup de compuși numiți bioflavonoide, care prezintă proprietăți antibacteriene și antifungice. De asemenea, este bogata în taninuri, care au proprietăți antibacteriene și anticancerigene. Aronia este, de asemenea, o sursă de vitamine C, B2, E și acid folic. De asemenea, este bogat în fier, calciu, cupru, bor, iod și mangan.

📌📌📌 Tinctura de aronia este bună pentru:

- facilitează digestia,

- curăță corpul de toxine,

- scade colesterolul,

- scade nivelul de zahar,

- sprijină activitatea ochilor,

- previne formarea venelor varicoase,

- îmbunătățește starea pielii.

📌📌📌Beneficiile Tincturii de aronia

Lista lungă de efecte benefice ale tincturii de aronia asupra sănătății noastre includ: 

📌📌📌 facilitează digestia – persoanele care se luptă cu boli ale sistemului digestiv vor beneficia de proprietățile vindecătoare ale tincturii de aronia.

Sunt recomandate atunci când aveți dureri abdominale cronice, flatulență, greață sau constipație.

Tinctura de aronia va funcționa bine și în cazul sindromului de colon iritabil – va ameliora afecțiunile neplăcute și va facilita metabolismul. Ingredientele antioxidante ajută la eliminarea toxinelor și susțin funcționarea intestinelor.

În plus, aronia susține activitatea pancreasului și a ficatului.

📌📌📌 curăță organismul de toxine – tinctura de aronia este foarte des folosită în dietele de detoxifiere.

Facilitează eliminarea toxinelor din organism. În plus, previne acumularea de metale grele, pesticide și erbicide care pot fi dăunătoare sănătății tale.

📌📌📌scade colesterolul – tinctura de aronia contribuie la scaderea nivelului de colesterol.

Antocianinele și flavonoidele conținute în fructele de aronia previn acumularea de colesterol în pereții vaselor și inhibă dezvoltarea aterosclerozei.

Produsele din aronia trebuie folosite și de persoanele care se luptă cu tensiunea arterială excesivă.

📌📌📌scade nivelul zahărului – tinctura de aronia scade și nivelul zahărului din sânge, susține producția de insulină, de aceea este recomandată diabeticilor.

📌📌📌susține activitatea ochilor – tinctura de aronia susține și activitatea ochilor și, de asemenea, reduce riscul de cataracta sau degenerescență maculară.

Aronia ar trebui să fie consumată de persoanele care lucrează mult timp în fața computerului. Fructele sale elimină efectele contactului prelungit cu lumina albastră a monitoarelor.

📌📌📌previne formarea venelor varicoase – tinctura de aronia susține și activitatea sistemului circulator.

Reglează permeabilitatea vasculară, prevenind formarea cheagurilor de sânge și a venelor varicoase.

În plus, aronia reduce colesterolul din sânge și susține activitatea inimii. Datorită acestui fapt, previne boli precum hipertensiunea arterială, ateroscleroza, tromboza.

📌📌📌îmbunătățește starea pielii – tinctura de aronia este, de asemenea, bogată în antioxidanți puternici. Ei luptă împotriva radicalilor liberi care sunt responsabili, printre altele, de îmbătrânirea pielii.

Ingredientele conținute de aronia contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea stării părului și a unghiilor. Prin urmare, consumul regulat de aronia ne sprijină in lupta pentru un aspect frumos.

📌📌📌 in plus, aronia sustine imunitatea, de aceea aronia este recomandata printre altele in tratamentul racelilor si gripei.

📌📌📌Doza de Tinctură de aronia

📌📌📌Majoritatea surselor sugerează utilizarea tincturii de aronia ca măsură de precauție în lunile reci, puteți lua 1 lingură de tinctură de aronia înainte de masă, de 2-3 ori pe zi.

📌📌📌Tincturile pe baza de alcool sunt probabil cea mai puternică modalitate de a obține beneficiile de vindecare și echilibrare ale plantelor medicinale pentru uzul nostru.

#cerdaculcuaronia

#tincturadearonia

Sursa:

https://polishtincture.com/chokeberry-tincture/...

6 Beneficii fructe Aronia - Noul Superaliment

📌📌📌 Aronia este o fruct originar din estul Americii de Nord și este cunoscută a fi un super fruct! Iată 6 beneficii ale acestui super fruct!

📌📌📌 Ce este Aronia? Acest fruct care a fost consumat din cele mai vechi timpuri este folosit și la fabricarea de produse in medicina tradiționala, a produselor farmaceutice și a cosmeticelor datorită conținutului bogat de vitamine. Aronia este, de asemenea, foarte bogată în ceea ce privește antioxidanții. Se știe că fructul Aronia are cel mai înalt nivel de niveluri de antioxidanți (ORAC și OPC).

📌📌📌 Cercetarile existente au descoperit ca Aronia previne multe boli precum: Alzheimer, Parkinson, demență senilă, cancer, leziuni gastrice și multe altele!

📌📌📌 Beneficiile Aronia

Fructele Aronia sunt foarte benefice pentru corpul uman! Previne multe boli și îți stimulează starea de spirit!

📌1. Ajută la regenerarea celulelor Cu nivelul său ridicat de antioxidanți, aronia poate regenera celulele din corpul tău, împiedică deteriorarea celulelor de poluare, stres și o dietă nesănătoasă. De asemenea, are un efect anti-îmbătrânire și vă curăță corpul de toxine.

📌2. Sistemul imunitar Aronia este cunoscută că întărește sistemul imunitar prin combaterea bolilor cronice. Construiește un zid de protecție și îmbunătățește sănătatea mintală. Este un remediu excelent pentru stresul cronic, care este considerat a fi boala epocii.

📌3. Bun pentru inima ta Aronia previne embolia prin echilibrarea nivelului de colesterol din sânge, astfel încât riscul de atac de cord, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral scade. De asemenea, îmbunătățește bătăile inimii.

📌4. Curatarea corpului Dacă este consumat în mod regulat, va ajuta la eliminarea bacteriilor dăunătoare din organism prin curățarea plămânilor și a ficatului. De asemenea, vă curăță colonul, ajutându-vă să digerați mai bine.

📌5. Continut ridicat de Colagen Datorită bogăției de colagen a aronia, îmbunătățește dezvoltarea venelor și a oaselor. Astfel, riscul de a avea mai multe boli este eliminat pentru ca circulația sângelui să se accelereze odată cu consumul de aronia.

📌6. Bogatia în nutrienți

📌📌📌100 gr de aronia conțin:

Calorii - 70 g

Grăsime - 5 gr

Potasiu - 2,180 mg

Sodiu - 25 mg

Carbohidrați - 2 g

Vitamina B6 – 3.000 mg

Calciu - 330 mg

Vitamina C – 134 mg

Colesterol - 0 mg

Proteine – 0 g

Fier - 9,3 mg

Vitamina A – 0 UI

Vitamina D – 0 UI

Magneziu - 160 mg

Fibre alimentare – 3,7 g

---- Precautii:

Consumul de Aronia nu are efecte secundare și nu sunt considerate a fi un aliment alergic comun. Dar, datorită combinației puternice de compuși chimici, corpul dumneavoastră ar putea avea o reacție diferită în comparație cu alții, așa că vă recomandăm cu amabilitate să monitorizați reacția corpului atunci când le adăugați pentru prima dată în dieta dumneavoastră.

Sursa:

Beneficiile pentru sănătate ale acidului chinic

Deși sunt necesare mai multe cercetări, s-a demonstrat că acidul chinic are, fără îndoială, câteva beneficii pentru sănătate care pot proteja organismul împotriva anumitor stări de sănătate neplăcute.

Să aruncăm o privire mai atentă și să vedem exact ce poate face acidul chinic pentru corpul uman:

📌📌📌Proprietăți antioxidante:

În prezent, corpul uman este expus la o gamă largă de elemente toxice care îi vor deteriora însăși structura. Unii dintre cei mai periculoși compuși pentru corpul uman sunt radicalii liberi. Acești compuși intră în organism prin poluare, fumat și consumul de alcool – ei sunt cei mai întâlniți inamici ai vieții moderne. Ceea ce fac ei este că accelerează procesul natural de îmbătrânire celulară, ceea ce înseamnă că întregul corp este afectat, deoarece celulele îmbătrânesc nenatural.

Aici intervin antioxidanții. Ei au această mare capacitate de a lupta împotriva radicalilor liberi care pot provoca atât de mult rău în organism. Acesta este motivul pentru care acidul chinic devine atât de valoros pentru sănătatea corpului tău – îl ajută să se simtă și să arate tânăr cât mai mult timp posibil. Includerea fructelor antioxidante în dieta ta poate face doar corpul tău să se simtă mai puternic și mai viu.

📌📌📌Proprietăți anti-neuroinflamatorii:

S-a demonstrat că acidul chinic joacă, de asemenea, un rol important în menținerea sănătății creierului, datorită proprietăților sale anti-neuroinflamatorii. Aceasta înseamnă că o dietă bogată în acid chinic vă poate ajuta să preveniți diferite boli neuroinflamatorii care pot afecta serios modul în care funcționați.

Aceste boli neuroinflamatorii sunt:

📌📌📌Encefalomielita acută diseminată (ADEM), cu simptome precum confuzie, iritabilitate, febră și dureri de cap.

📌📌📌Nevrita optică acută (AON), cu simptome variind de la mișcări dureroase ale ochilor până la pierderea completă a vederii.

📌📌📌Mielită transversală, cu simptome precum parestezii, slăbiciune și disfuncție sfincteriană.

📌📌📌Neuromielita Optică, cu simptome precum nevrita optică, mielită transversală și greață sau vărsături.

Luând în considerare și aceste proprietăți, acidul chinic devine și mai puternic și cu adevărat de neprețuit în corpului uman pentru tinerețe prelungită, abilități cognitive puternice și un sistem imunitar de neclintit.

📌Proprietăți anti-inflamatorii vasculare:

Acidul chinic joacă, de asemenea, un rol cheie în combaterea inflamației vasculare, cum ar fi ateroscleroza. Această boală descrie o acumulare de colesterol, grăsimi și alte substanțe în pereții arterelor, ceea ce restricționează sever fluxul de sânge. Această boală se poate manifesta în mai multe artere importante ale corpului uman:

📌📌📌 În arterele care duc la creier: Simptomele pot fi slăbiciune la nivelul picioarelor și brațelor, vorbire tulbure, pierderea temporară a vederii la un ochi sau căderea mușchilor faciali. Dacă nu este tratată, aceasta poate duce în cele din urmă la un accident vascular cerebral.

📌📌📌În arterele inimii: Simptomele pot fi presiunea în piept, altfel cunoscută sub denumirea de angină sau durere în piept.

📌📌📌În arterele brațelor și picioarelor dvs.: Simptomele pot include dureri de picioare la mers (claudicație).

📌📌📌În arterele care duc la rinichi: simptomele pot include hipertensiune arterială sau insuficiență renală.

📌Proprietăți de radioprotecție:

Acidul chinic are și această proprietate uimitoare de a combate efectele nocive ale radiațiilor asupra corpului uman. În lumea de astăzi, suntem bombardați în mod constant cu o multitudine de substanțe nocive pe care organismul pur și simplu nu este suficient de dezvoltat pentru a le împiedica. Acesta este motivul pentru care prioritizarea unei diete care este bogată în acid chinic poate adăuga de fapt mulți ani în viață, permițându-vă să vă simțiți proaspăt și sănătos pentru o perioadă mai lungă de timp.

După cum puteți vedea, acidul chinic are nevoie de mult mai multă recunoaștere decât are în prezent în lume. Fructele de Aronia sunt cunoscute doar pentru mineralele și vitaminele lor, dar rareori cineva vorbește despre această componentă esențială – acidul chinic.

📌Ajutați-vă sistemul imunitar să crească vertiginos cu aceste fructe bogate în acid chinic

Acidul chinic este un acid care se găsește în diferite produse vegetale și nu este produs de corpul uman.

📌Mai multe studii de cercetare au analizat modul în care acidul chinic aduce beneficii organismului.

Ceea ce au descoperit cercetătorii a fost că prezența acidului chinic a ajutat la metabolizarea triptofanului și a nicotinamidei ca antioxidanți. Cu alte cuvinte, i-a împins pe acești antioxidanți să-și facă treaba și a crescut nivelul acestora, astfel încât această „treabă” (antioxidantă) să fie făcută mai eficient.

În corpul nostru, acidul chinic este transformat în acid hipuric în tractul gastro-intestinal. De ani de zile, oamenii de știință au rămas nedumeriți cu privire la ceea ce face exact acidul chinic. Recent s-a descoperit ca acidul chinic este capabil să repare ADN-ul, chiar daca acest subiect necesită cercetări suplimentare.

Unele fructe bogate în acid chinic sunt: fructele de aronia, merele, piersicile.

📌Fructele de aronia conțin o cantitate mare de acid chinic. Acidul chinic în sine a fost folosit ca astringent pentru utilizări industriale. Fructele de aronia au un gust extrem de astringent.

Deoarece acidul chinic permite efecte antioxidante mai bune, pare benefic să consumi fructe cu acest tip special de acid în ele. Pe măsură ce se fac mai multe cercetări, vom obține o mai bună înțelegere a beneficiilor acidului chinic.

Ceea ce știm deocamdată este că acidul chinic a fost folosit în sinteza diferitelor medicamente. Se arată chiar promițător ca tratament pentru expunerea la radiații. Cu toate beneficiile posibile ale acidului chinic, este greu să rezistați consumului de fructe cu o concentrație mare a acestui acid.

📌Fructele de Aronia sunt fructe antioxidante incredibil de puternice, care conțin o mare varietate de vitamine și minerale, în afară de acidul chinic foarte puternic:

📌📌📌Proteine – sunt numite și „macronutrienți”, deoarece joacă un rol atât de important în construirea și repararea țesuturilor din organism.

📌📌📌Fibre – Acest nutrient este esențial în reglarea proceselor gastrointestinale ale organismului. În plus, vă va ajuta să mancați mai puțin, datorită senzației de sațietate pe care o aduce.

📌📌📌Mangan – Acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației în organism, poate îmbunătăți sănătatea oaselor și poate regla zahărul din sânge, printre alte beneficii.

📌📌📌Vitamina K – Aceasta vitamina este extrem de importanta in metabolismul osos si prevenirea coagularii osoase.

📌📌📌Fier – Ajută la crearea hormonilor și contribuie la o transmitere sănătoasă a semnalelor nervoase.

📌📌📌 Folat

📌📌📌Vitamina C

📌📌📌 Vitamina E

📌📌📌 Vitamina A

Toată această combinație puternică de nutrienți împreună cu acidul chinic fac din fructele de aronia o necesitate în dieta ta dacă vrei să ai o viață sănătoasă, sa tii departe bolile și problemele de sănătate.

Sursa:

Imbunatatirea circulatiei sangelui si consolidarea vaselor de sange

Fructele de aronia sunt, de asemenea, cunoscute pentru îmbunătățirea circulației sangelui, pentru a face vasele de sânge mai puternice și pentru a reduce riscul bolilor de inimă. Radicalii liberi sunt adevarata cauza a diferitelor boli ale organismului, iar fructele de aronia pot preveni formarea acestor radicali, prevenind astfel bolile precum diabetul si alte boli cardiovasculare.

Fructele aronia mature conțin o cantitate mare de fenoli, care dezinfectează sângele și corpul, promovează vindecarea ranilor, elimina substanțe toxice din organism, reduc inflamatia, imbunatateșc elasticitatea vaselor de sange și impiedica infundarea acestora.

Au fost făcute multe studii cu privire la Aronia, în special în Bulgaria și Europa de Est. Un studiu din 2002 (Kowalczyk et al), realizat în cadrul Departamentului de Farmacologie al Academiei Medicale Militare, Lodz, Polonia, a testat antocianinele din fructele de aronia. Studiul a concluzionat că antocianele din fructul aronia sunt utile în lupta împotriva stresului oxidativ la pacientii cu boli cardiovasculare.

MENȚINEREA TENSIUNII ARTERIALE IN LIMITELE NORMALE

Printre primele 5 beneficii pe care le aduce, Aronia ajută foarte mult la menținerea tensiunii arteriale la limitele normale. Fructele pigmentate întunecat au fost cunoscute pentru a preveni spasmele din vasele de sânge, menținând tensiunea arterială departe de "zona periculoasă".

Sucul produs din intregul fruct (smoothie) sau ceaiul din fructe aronia este recomandat oricui are probleme cu sistemul circulator și tensiunea arterială.

Într-un studiu dublu-orb, controlat cu placebo, studiu paralel (Naruszervicz M et al), realizat de Departamentul de Farmacologie și Bazele Moleculare a Fitoterapiei, Universitatea de Medicină din Varsovia și Centrul de Cercetări pentru Ateroscleroză, Universitatea Pomeriană de Medicină din Szczecin, Polonia. Pacienții care au prezentat infarct miocardic și au fost tratați prin terapie cu statine timp de 6 luni. In mod aleator o parte din pacienti au primit si un extract bogat din fructe Aronia timp de 6 saptamani, iar ceilalti pacienti placebo. Indicatorii de risc cardiovascular au fost semnificativ mai mici la cei care au luat extract din fructe Aronia melanocarpa. S-a observat o scădere a tensiunii arteriale și a nivelurilor de colesterol LDL. Aronia ajuta la creșterea circulației sângelui și, de asemenea, la întărirea vaselor de sânge. Abundența de antioxidanți din acest fruct ajută la neutralizarea efectelor negative ale radicalilor liberi care duc adesea la probleme cardiovasculare. De asemenea, acestea joacă un rol important în reducerea riscurilor de ateroscleroză prin prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Studiile arată că fructele de aronia contribuie la prevenirea infarctului miocardic în multe feluri. Ajută la reducerea inflamației care se poate produce în pereții celulari ai arterelor. Reduce cantitatea de enzime de conversie a angiotensinei (ACE), care este asociată cu inhibarea vasodilatației (lărgirea vaselor de sânge) a arterelor, care la rândul său reduce tensiunea arterială prin reducerea rezistenței la fluxul sanguin. De asemenea, s-a descoperit că au scăzut nivelurile de colesterol LDL, care, dacă sunt prezente în cantități mari, se pot acumula pe pereții arterelor, ducând la probleme de blocaj și inimă.

Cerdacul cu Aronia – Plantatie Aronia Bio jud Gorj

Pentru informatii suplimentare vizitati site-urile:

Tel 0720071018

si urmariti paginile de facebook:

- Cerdacul cu Aronia link: https://www.facebook.com/plantatiearonia

Despre beneficiile Oțetului de Aronia bio pentru sănătate, produs bogat in polifenoli si puternic antioxidant

Din cele mai vechi timpuri 📌oțetul natural din fructe, a fost cunoscut ca o sursă de sănătate și longevitate.

În istorie, există numeroase dovezi despre utilizarea oțetului ca remediu și condiment. Începând cu anul 5000 î.e.n., babilonienii folosiseră oțetul atât ca și conservant, dar și condiment, iar până în jurul anului 400 î.e.n., Hipocrate a detaliat calitățile medicinale ale oțetului. De fapt, Institutul Oțetului sugerează că acest lichid este unul dintre cele mai vechi remedii ale noastre. A fost folosit de mult timp ca remediu popular, în mare parte pentru că se spune că proprietățile sale te pot vindeca de la ciuperci la diabet.

Astfel se cunoaste 📌eficiența oțetului din fructe cu miere pentru tratamentul diverselor boli încă din cele mai vechi timpuri, iar Hipocrate care este considerat „părintele medicinei” 📌îl recomandă în loc de medicamente în tratamente generalizate. Se cunoaște că 📌oțetul natural din fructe întărește sistemul imunitar, fiind folosit din antichitate ca 📌tonic pentru sănătate, având 📌proprietăți antibacteriene, antivirale, antiseptice şi antifungice.

De aceea 📌vă recomandăm să aveți în casă o sticlă de Oțet de Aronia bio și 📌să consumați cu cel puțin o jumătate de oră înainte de masă 📌1-2 linguri de Oțet de Aronia cu miere dizolvat în 150 ml apă sau să-l folosiți la prepararea unei salate delicioase.

Aceasta 📌limonadă gustoasă 📌vă ajută să vă protejați ficatul și să faceți o 📌detoxifiere naturală, dar nu în ultimul rând are și 📌un efect antibacterian, antiviral, antiinflamator și anticoagulant.

Pentru 📌susținerea imunității și pentru 📌atenuarea imediata a durerilor de gât, datorită 📌proprietăților antiinflamatoare și antiseptice, vă recomandăm 📌1-2 linguri de Oțet de Aronia cu miere dizolvat în 150 ml apă. Această băutură o veți bea cu înghițituri mici și apoi nu mancați nimic timp de minim 30 minute.

📌Oțetul de Aronia bio este un 📌produs 100% natural bogat în polifenoli și puternic antioxidant, obținut prin 📌prepararea la rece din fructe aronia bio, culese 📌din plantația noastră ecologică de aronia.

Produsul conține 📌enzime, minerale, vitamine și alte 📌substanțe active, facilitând 📌curățarea și 📌detoxifierea organismului în mod natural, având o influență benefică asupra stării de bine a organismului, 📌echilibrând sistemul nervos, fiind un 📌tonic fără egal care 📌regenerează şi 📌stimulează toate 📌funcţiile organismului, păstrând toate 📌proprietățile și 📌beneficile fructului de aronia.

📌Mod de utilizare:

Adulți și adolescenți (minimum 16 ani) o lingură de oțet diluată in 150 ml de apă sau ceai de plante, dimineata, fiind recomandat de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masa.

📌📌📌Oțetul natural din fructe Aronia bio este un oțet terapeutic, distruge ciupercile și bacteriile, fiind unul dintre cel mai mare inamic al infecțiilor.

📌📌📌Proprietăți:

- bun detoxifiant, inhiba acumularea de lipide în ficat, scade colesterolul și glicemia, stimuleaza digestia și metabolismul, întărește imunitatea și intârzie apariția semnelor batrâneții;

- are un puternic efect antioxidant și reinoiește hematiile, fiind ideal in cazul persoanelor care nu asimileaza fierul;

- are efect antiinflamator ajutând persoanele reumatice;

- O limondă compusă din 1-2 linguri de oțet de Aronia bio, o lingură de miere dizolvată în 150 ml apa plată, consumată cu 30 minute înainte de masă, ajută la vindecarea gâtului iritat și a simptomelor de raceală și gripă, datorită proprietăților antibacteriene și antivirale pe care le are.

Oțetul de Aronia Bio se poate utiliza la 📌prepararea salatelor, în combinația ideală o parte oțet de aronia, o parte ulei de calitate si o lingură de miere, sare dupa gust, salata căpătând un gust savuros. Daca va place picant, puteti toca si putin ardei iute. Veti obtine o salata deliciosa!

📌📌📌Analiza si certificarea calității fructelor și a produselor din Aronia Bio: tinctură, oțet și dulceață, a fost realizată în urma unui parteneriat cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București, in cadrul unui proiect pe fonduri europene.

Produsele au fost testate în cadrul Laboratoarelor din IBA București si se remarcă prin calitatea senzorială, valoarea nutrițională și capacitatea antioxidantă, fiind benefice într-o dietă sănătoasă.

In urma analizelor de laborator a produselor noastre, s-a realizat un studiu de cercetare de către echipa de cercetători care a participat la implementarea proiectului.

Cum pot prepara din fructe Aronia Bio un smoothie delicios, adica un suc cu pulpa, folosind intregul fruct cu pielita, pulpa si micile seminte?

Consumul zilnic recomandat de fructe Aronia este de aproximativ 50 gr.

Pentru tratamentul unor boli grave, cantitatea trebuie crescuta treptat, până la 100-150 gr și trebuie făcută o cura de minim 3 luni.

Noi consumam fructe Aronia sub forma de smoothie - un suc cu pulpa, folosind intregul fruct cu pielita, pulpa si micile seminte, bogate in vitamine si minerale, inclusiv vitamina B17 cu multiple beneficii pentru sanatate si o mare cantitate de fibre.

Pielita acestui fruct și pulpa conține fibre și antioxidanți care nu se regăsesc în sucul fructului.

De asemenea, când folosești fructul intreg in alimentatie, se mananca și micile semințe care conțin vitamina B17, care se cunoaște că este anticancerigena și antitumorala.

Pentru un smoothie delicios - adica un suc cu pulpa, folosind intregul fruct cu pielita, pulpa si micile seminte, se pune in blender cantitatea de aronia pe care dorim sa o consumam intr-o zi, împreună cu apa, miere și un fruct la alegere, de exemplu banana. Se blendeaza totul foarte bine pana cand se ajunge la o consistenta fina.

In functie de gust, adaugati cantitatea de apa optima, pentru ca sucul rezultat sa fie mai subtire sau mai gros, obtinand astfel un suc delicios care conține întregul fruct – un smoothie.

Pentru a obține un alt gust și a diversifica, puteți face smoothie din Aronia impreuna cu un alt fruct la alegere, cum ar fi: banana, măr, kivi, caise, căpșuni, grepfrut, portocale, pere, etc.

Este alegerea dumneavoastră cu ce fructe combinați cu fructul Aronia, pentru a obtine un suc delicios, in care se regaseste intregul fruct.

Incercati sa introduceți in dieta fructe și produse din Aronia Bio și sănătatea dumneavoastră se va îmbunătăți!

Ce este Tinctura de Aronia?

📌Toate proprietatile fructului aronia se regasesc in 📌Tinctura de Aronia, care 📌imbina proprietatile dezinfectante ale alcoolului natural din fructe, cu 📌proprietatile puternic antibacteriene, antivirale si antiinflamatoare ale fructului medicament Aronia, conform studiilor stiintifice.


📌 Tinctura de Aronia este un produs 📌puternic antioxidant, ale carui proprietati trec rapid in sange, deoarece organismul începe să metabolizeze alcoolul imediat, începând din gură și continuând în sistemul digestiv.

Pe măsură ce intră în stomac și în intestinul subțire, o parte din Tinctura de Aronia este absorbit în sânge și transportat de sânge în tot corpul.

Astfel proprietatile fructului de Aronia Bio - fructe medicament, trec rapid in sange si sunt trasportate de sange in tot corpul!

Va recomandam, atunci cand ajungeti acasa  📌sa va clatiti bine gura cu Tinctura de Aronia si apoi sa o beti cu inghitituri cat mai mici. In acest mod,  📌va dezinfectati cavitatea bucala si gatul, beneficiind atat de proprietatile dezinfectante ale alcoolului natural din fructe, precum si de 📌proprietatile puternic antibacteriene, antivirale si antiinflamatoare ale fructului de Aronia.

📌O tinctura este un remediu care actioneaza foarte rapid, deoarece corpul nostru metabolizeaza alcoolul foarte repede. Cand iei o tinctura te poti astepta sa simti rezultate imediat, chiar intr-un interval de 10 minute, asa cum spun specialistii in fitoterapie.

O mare parte din proprietafile fructului Aronia sunt in pielita fructului.

De aceea este recomandat sa consumi fructul intreg sau sa consumi Tinctura de Aronia, Otet de Aronia, Concentrat de Aronia  📌produse care in procesul de macerare au extras toate principiile active ale acestui fruct medicament, beneficiind astfel de toate proprietatile terapeutice ale fructului.

Din studiile stiintifice a reiesit faptul ca, in procesul de prelucrare la cald, fructele Aronia isi pastreaza toate proprietatile. Astfel Dulceata de Aronia si Siropul de Aronia care se fierb la foc mic, utilizand intregul fruct in procesul de prelucrare, pastreaza toate proprietatile fructelor Aronia Bio.

O alta modalitate de a consuma acest fruct este sa-l pui in blender impreuna cu apa, miere si un alt fruct la alegere: mar, para, banana, kivi, piersica, caise etc si sa faci un suc cu pulpa delicios.

📌📌📌Cand consumi fructul intreg, beneficiezi de toate proprietatile fructului Aronia, de o cantitate mai mare de fibre, precum si de proprietatile pielitei fructului si micilor seminte din acest fruct, seminte care sunt bogate in vitamina B17. Vitamina B17 este un remediu in afectiunile oncologice.

De asemenea, se cunoaste din studiile stiintifice ca fructul Aronia prin prelucrarea la cald isi pastreaza proprietatile. Deci, atunci cand consumati Dulceata de Aronia, beneficiati de toate proprietafile fructului.

📌📌📌Pentru a fi sanatosi si plini de energie, introduceti in dieta zilnica fructe si produse din aronia, beneficiind de proprietatile puternic antioxidante si nutritive ale fructului medicament Aronia!

Tinctura de Aronia - valoare nutritionala si proprietati

Efectul de bază al Tincturii de Aronia este curățarea organismului de toxine și reducerea tensiunii arteriale. Fructele de aronia sunt recomandate și persoanelor care suferă de cancer – consumul lor va atenua efectele negative ale chimioterapiei asupra organismului. Fructele crude de aronia sunt rareori consumate datorită gustului său neobișnuit si de aceea se consumăm aronia mult mai des sub formă de conserve sau o bem sub formă de tinctură si otet.

In articolele noastre veti gasi retete pentru un smoothie delicios din fructe Aronia si cateva secrete care va vor ajuta sa consumati fructul crud de Aronia Bio.

📌📌📌Aronia – vitamine și minerale

Se spune că fructele de Aronia sunt cele mai sănătoase fructe de pădure din lume. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin multe vitamine și minerale valoroase.

Fructele de Aronia includ vitaminele B2, B6, C, E, P, PP și provitamina A (beta-caroten), mangan, cupru, bor, iod, cobalt, molibden, catechine, antocianine și polifenoli.

Fructele de Aronia nu sunt calorice. 100 g conțin aproximativ 50 de calorii. Compoziția fructului de Aronia este de 10 g carbohidrați, 4 g zaharuri, 2 g proteine și 6 grame fibre alimentare, restul masei este apă.

📌📌📌Proprietățile Tincturii de Aronia

Tinctura de aronia are beneficii uimitoare pentru sănătate. Ele rezultă din compoziția fructului din care este creat.

📌📌📌Proprietățile de bază ale Tincturii de Aronia includ:

• efect nutritiv și antitoxic;

• combaterea radicalilor liberi care produc multe boli în organism;

• încetinirea vitezei de absorbție a glucozei în sânge;

• reglarea hipertensiunii arteriale;

• prevenirea acumulării de colesterol rău și, prin urmare, sprijinirea prevenirii anti-aterosclerozei și a bolilor de inimă;

• ameliorarea inflamației vaselor mici de sânge;

• inhibarea îmbătrânirii celulare;

• îmbunătățirea funcționării metabolismului grăsimilor;

• imunizarea pielii împotriva razelor UV;

• susținerea metabolismului și a funcționării sistemului digestiv;

• susținerea proceselor de descompunere a carbohidraților, a grăsimilor și a proteinelor din organism;

• îmbunătățirea memoriei și a concentrării;

• susținerea activității ochiului și minimizarea riscului de cataractă, degenerare maculară sau glaucom;

• activitate antibacteriană și antifungică;

• prevenirea inflamațiilor în organism;

• creșterea rezistenței imune generale.

Sursa:

Care este cantitatea zilnică de fructe Aronia pe care trebuie să o consum? Cum pot introduce fructe Aronia Bio in dieta zilnică?

📌📌📌Care este cantitatea zilnică de fructe Aronia pe care trebuie să o consum?

📌📌📌Consumul zilnic recomandat de fructe Aronia este de aproximativ 50 gr. 

📌📌📌30 gr de fructe Aronia conțin cantitatea de antioxidanți necesari pentru o persoana într-o zi.

📌📌📌Pentru tratamentul unor boli grave, cantitatea trebuie crescuta treptat, până la 100-150 gr și trebuie făcută o cura de minim 3 luni. Noi consumam fructe Aronia sub forma de smoothie.

📌📌📌Cum pot introduce fructe Aronia Bio in dieta zilnică?

Deoarece noi suntem obișnuiți sa consumam o cantitate mai mare de fructe Aronia, 📌pentru a le folosi ca si tratatement, pentru 2 persoane consumam aproximativ 250 gr de fructe Aronia Bio, pe care le punem in blender împreună cu apa, miere și banana. Iese un smoothie delicios care conține întregul fruct.

📌📌📌Pielita acestui fruct și pulpa conține fibre și antioxidanți care nu se regăsesc în sucul fructului.

De asemenea, când folosești 📌fructul intreg in alimentatie, se mananca și micile semințe care conțin vitamina B17, care se cunoaște că este anticancerigena și antitumorala.

Puteți face smoothie din Aronia cu un alt fruct la alegere, cum ar fi: banana, măr, kivi, caise, căpșuni, grefruit, portocale, pere, etc.

Este alegerea dumneavoastră cu ce fructe le combinați, pentru a obține un alt gust și a diversifica.

📌📌📌Incercati sa introduceți in dieta fructe și produse din Aronia Bio și sănătatea dumneavoastră se va îmbunătăți!

Pentru informații suplimentare vizitați sectiunile site-ului nostru: www.cerdaculcuaronia.com sau ne puteți suna la tel 0720071018 sau scrie pe e-mail cerdaculcuaronia@yahoo.com

Mic dejun sanatos cu Aronia:

Pentru a incepe ziua plini de energie, va recomand un mic dejun simplu, gustos si sanatos: fructe aronia bio, iaurt, nuca si miere.

Pofta buna!